Coming Out Day 2024: Lees de verhalen van jouw collega's

11 oktober staat voor de deur en dat betekent Coming Out Day!

Ook dit jaar staan wij weer stil bij het fenomeen ‘uit de kast komen en uit de kast zijn’, want het is niet altijd makkelijk om de stap te zetten om uit de kast te komen op je werk.

Wanneer je net bij PostNL komt werken, denk je misschien: “Dit hoeft niemand te weten, dit hou ik bij mijzelf”. Toch kan je dan in lastige situaties terecht komen, en meer gesloten zijn. Ook als je bij bekenden uit de kast bent, is het elke keer weer een keuze om nieuwe mensen om je heen te vertellen over je geaardheid.

Bij PostNL Pride geloven we dat open kunnen zijn over jezelf het prettigst is en een basis vormt voor een inclusief PostNL. Wij willen daarom met onze Coming Out Day posters het onderwerp bespreekbaar maken, meer begrip creëren en zorgen voor een inclusievere cultuur op de werkplek.

Binnenkort worden onze posters door de hele organisatie gehangen met hierop de verhalen van PostNL-medewerkers die al uit de kast zijn. Zij delen met ons hoe zij dit ervaren en wat ze anderen mee willen geven.

Lees hier de verhalen van jouw collega's

Doen jullie ook mee? Let op of je de poster hieronder op jouw werkplek ziet en vraag je leidinggevende ernaar als deze er niet hangt. Laat het ons ook weten! We sturen namelijk zo nieuwe posters op. De posters hangen er niet voor één dag, maar voor het héle jaar.

Alvast een hele fijne Coming Out Day gewenst namens PostNL Pride, en vergeet niet:

Uit de kast werkt beter!